EPILARE DEFINITIVA PROGRESIVA

Cum se desfasoara tratamentul de epilare laser in cadrul Oestrogene Clinique?

Procedura este efectuata in totalitate de catre medici dermatologi, in conditii de igiena corespunzatoare, dupa o consultatie in prealabil pentru a vedea daca exista contraindicatii referitoare la efectuarea tratamentului si pentru a discuta toate aspectele legate de aceasta procedura, evitand astfel informatiile eronate si asteptarile nerealiste.

Fiecare pacient, in functie de starea actuala a pielii si de istoricul sau medical, primeste un plan de tratament, alaturi de recomandarile necesare pre si post procedural.

Inainte de procedura medicul examineaza pielea pacientului pentru a putea evalua fototipul cutanat, grosimea si culoarea firului de par, alaturi de examinarea generala a pielii pentru a depista daca exista anumite afectiuni cutante sau modificari la nivelul nevilor (alunitelor).

Inainte de fiecare procedura, alunitele sunt marcate obligatoriu cu un creion dermatograf alb, iar negii (alunitele) de dimensiuni mari sau cei care prezinta displazii (modificari) vor fi acoperiti cu un plasture alb si ocoliti, procedand la fel si in cazul tatuajelor.

La finalul procedurii, la nivelul zonelor fotoexpuse se va aplica o crema cu SPF 50+.

Puteti vedea o parte din rezultate pe paginile de Instagram, Facebook sau TikTok ale Oestrogene Clinique.

Ce zone se pot trata?

Tratamentul se poate efectua, in siguranta, pe orice regiune a corpului, inclusiv zonele mai sensibile (axile, zona inghinala), precum si la nivel facial, atat la femei cat si la barbati.

Procedura nu se va efectua pe zonele unde exista tatuaje, pe zonele de excizie ale unor leziuni maligne, la nivelul nevilor displazici, la nivelul formatiunilor care ridica suspiciunea de malignitate sau la nivelul leziunilor active (herpes labial/ genital, foliculita etc).

Care este numarul minim de tratamente/sedinte necesare?

Dat fiind faptul ca foliculii pilosi se afla stadii diferite de crestere (anagen, catagen si telogen), iar radiatia luminoasa, emisa de catre aparat, tinteste doar foliculii aflati in faza activa (anagena), sunt necesare mai multe sedinte pentru a distruge toti foliculii.

Numarul de sedinte difera in functie de diversi factori individuali (varsta, greutate, status hormonal, zona corpului care urmeaza a fi tratata, sex, fototip cutanat, grosimea si culoarea firului de par) fiind necesar un minim de 6-10 sesiuni, urmate apoi de sedinte de intretinere.

Pielea mai inchisa la culoare precum si zonele puternic influentate hormonal (facial, axilar si inghinal) necesita un numar mai mare de sedinte.

Prin procedurile de epilare definitiva nu se trateaza parul lipsit de pigment, alb, gri, blond sau roscat.

Prin acest tratament nu se obtine o reducere de 100% a parului nedorit si sunt necesare mai multe sedinte pana la obtinerea rezultatelor optime.

Acest tip de tratament nu vindeca nicio tulburare medicala care duce la aparitia parului nedorit.

Sedintele se efectueaza la un interval mediu de 6 saptamani, exceptie facand regiunea faciala, axilara si inghinala care necesita tratamente mai frecvente, la un interval de aproximativ 4 saptamani.

Care sunt beneficiile tratamentului cu Laserul Alexandrite Motus AY fata de alte dispozitive?

Laserul Alexandrite Motus AY ofera rezultate superioare in ceea ce priveste epilarea definitiva, avand cel mai inalt standard de siguranta si confort, comparativ cu alte aparate existente pe piata, conform studiilor.

Laserul Motus AY de la DEKA a revolutionat tratamentul de epilare definitiva progresiva laser datorita tehnologiei MOVEO care, prin intermediul capatului de safir, permite epilarea laser fara reflectie, energia laserului fiind absorbita 100%, ceea ce inseamna ca se obtine indepartarea parului nedorit cu o putere mai mica si implicit in mai putine sedinte de tratament, oferind in acelasi timp un tratament nedureros si cu un discomfort minim fata de alte tipuri de laser.

Care este perioada de recuperare si ce reacti adverse pot aparea dupa tratament?

Laserul Motus AY este aprobat de FDA ca fiind sigur de utilizat pentru toate tipurile de piele, astfel ca epilarea definitiva cu acest dispozitiv este 100% sigura, tratamentul fiind tolerat foarte bine de majoritatea persoanelor, insa, in cazuri rare, tratamentul poate avea efecte secundare: eritem perifolicular, roseata, senzatie de caldura, vezicule (basici), hiper sau hipopigmentari ale pielii.

Tratamentul nu are rezultate pentru 5-10 % din populatie.

Schimbarile hormonale majore precum cele din sarcina pot provoca dezvoltarea de noi foliculi pilosi si astfel, pe zona tratata, poate sa  reapara parul.

Cand se vad rezultatele?

Dupa prima sedinta, la 2 saptamani, se observa caderea firelor de par existente la momentul tratamenului in faza de crestere (anagena), rarirea fiind in proportie de aproximativ 20-30%, urmand ca acest procent sa creasca de la o sedinta la alta.

Care sunt indicatiile inainte si dupa procedura?

• Nu va expuneti la soare sau solar 7 zile inainte si dupa tratament.

• Nu folositi autobronzant sau produse pentru accelerarea bronzului cu 14 zile inainte de tratament.

• Folositi crema cu protectie UV SPF 30+, 50+ rezistenta la transfer pe zona tratata.

• Nu epilati zona de tratat cel putin 4 saptamini inainte prin proceduri de smulgere (ceara, penseta, epilator ect). • Pe durata tratamentului este permisa epilarea zonei doar prin radere, tundere sau cu crema depilatoare.

• Nu aplicati pe piele produse cu ingrediente active (acid glicolic, acid lactic, peroxid de benzoil, acid salicilic, retinoizi etc) timp de 4 saptamani inainte si dupa tratament.

• Timp de 3 zile dupa tratament nu faceti dus sau baie cu apa fierbinte, evitati caldura excesiva, sauna, exercitiile fizice si nu folositi produse care contin alcool (deodorant, parfum) pe zona tratata.

• Nu imbracati haine sintetice sau mulate pe corp dupa

• Dupa epilarea fetei este recomandata utilizarea unei creme cu factor de protectie solara (SPF 50+).

Care sunt contraindicatiile tratamentului?

• sarcina sau alaptare

• leziuni active (ex. foliculita, acnee, herpes) ale tegumentului ce urmeaza a fi tratat

• istoric de leziuni maligne cutanante sau prezenta acestora la nivelul zonei de tratament

• tratamente recente de exfoliere a tegumentului care urmeaza a fi tratat (peeling chimic, mecanic etc.)

• tratamente recente laser la nivelul zonei ce urmeaza a fi tratata

• prezenta tatuajelor pe zona de tratament (acestea se vor evita in totalite)

• afectiuni cutanate fotosensibile active (ex. lupus eritematos, vitiligo)