slider bhrt

HORMONI BIOIDENTICI

Hormonii bioidentici reprezinta o revolutie in abordarea sanatatii si bunastarii. Acesti compusi chimici sunt identici ca structura moleculara cu cei produsi natural in organism, oferind beneficii remarcabile pentru echilibrarea hormonala si ameliorarea simptomelor asociate dezechilibrelor hormonale.

Ce sunt hormonii bioidentici?
Hormonii bioidentici sunt substante chimice care imita structura si functia hormonilor naturali din corpul uman. Acestia sunt obtinuti din surse naturale, precum soia si yam, si sunt procesati pentru a fi identici molecular cu hormonii produsi de corpul uman.

Beneficiile utilizarii hormonilor bioidentici:

Echilibrarea hormonala: Hormonii bioidentici pot ajuta la restabilirea echilibrului hormonal in corp, fiind utili in tratarea dezechilibrelor precum menopauza, sindromul premenstrual, hipotiroidismul si multe altele.
Redresarea simptomelor neplacute: Dezechilibrele hormonale pot cauza o varietate de simptome neplacute, cum ar fi bufeurile, oboseala cronica, insomniile, fluctuatiile de greutate si disfunctii sexuale. Hormonii bioidentici pot ajuta la reducerea sau eliminarea acestor simptome.
Siguranta si eficacitate: Fiind identici cu hormonii naturali ai corpului, hormonii bioidentici sunt bine tolerati si au un profil de siguranta crescut in comparatie cu alternativele sintetice.
Personalizare: Tratamentul cu hormoni bioidentici poate fi adaptat in functie de nevoile individuale ale fiecarui pacient, asigurandu-se ca beneficiile sunt maximizate si riscurile sunt minimizate.

Cum functioneaza hormonii bioidentici?
Atunci cand hormonii din organism sunt deficienti sau dezechilibrati, hormonii bioidentici pot fi administrati sub forma de creme, geluri, tablete sau injectii pentru a corecta aceste probleme. Acestia actioneaza in mod similar cu hormonii naturali, angajandu-se in receptorii specifici din organism si initiind raspunsurile fiziologice corespunzatoare.

Untitled design 72 2

AVANTAJE

Identitate moleculara: Hormonii bioidentici sunt structural identici cu cei produsi natural in corpul uman. Aceasta similaritate moleculara permite organismului sa-i recunoasca si sa-i proceseze in mod similar hormonilor endogeni, ceea ce poate reduce riscul de reactii adverse si poate contribui la o toleranta mai buna.

Echilibrare hormonala mai naturala: Utilizarea hormonilor bioidentici poate ajuta la restabilirea unui echilibru hormonal mai natural in corp, deoarece acestia imita mai bine hormonii proprii ai organismului. Acest lucru poate contribui la reducerea simptomelor asociate dezechilibrelor hormonale, cum ar fi bufeurile, oboseala, insomniile si disfunctiile sexuale.

Personalizare si ajustare mai usoara: Tratamentul cu hormoni bioidentici poate fi adaptat in functie de nevoile si raspunsurile individuale ale pacientului. Aceasta inseamna ca doza si forma de administrare pot fi ajustate pentru a se potrivi mai bine nevoilor specifice ale fiecarui pacient, permitand un tratament mai personalizat si mai eficient.

Siguranta si eficacitate: Hormonii bioidentici au un profil de siguranta crescut, deoarece sunt structural identici cu hormonii naturali ai corpului si sunt metabolizati in mod similar. Desi toate tratamentele medicale implica un anumit grad de risc, utilizarea hormonilor bioidentici poate reduce riscul de efecte secundare si poate oferi o optiune mai sigura pentru tratamentul dezechilibrelor hormonale.

Diverse forme de administrare: Hormonii bioidentici sunt disponibili intr-o varietate de forme farmaceutice, cum ar fi creme, geluri, patch-uri, tablete, injectii si implanturi, ceea ce ofera optiuni flexibile de tratament pentru pacienti. Aceasta diversitate permite pacientilor sa aleaga forma de administrare care se potriveste cel mai bine nevoilor lor individuale si preferintelor de tratament.

FORME DE TRATAMENT

Creme si geluri: Acestea sunt forme topice de administrare care se aplica pe piele pentru a permite absorbtia hormonilor bioidentici direct in tesuturile cutanate. Cremele si gelurile pot fi aplicate pe zonele convenabile ale pielii si sunt absorbite treptat in sange.

Tratamente transmucozale: Tratamentele transmucozale cu hormoni bioidentici implica administrarea acestor hormoni prin mucoasa corpului, cum ar fi mucoasa orala, mucoasa vaginala sau mucoasa rectala. Aceasta permite o absorbtie rapida si eficienta a hormonilor in circulatia sanguina, deoarece mucoasele au o retea bogata de vase de sange

Tablete si capsule: Hormonii bioidentici pot fi disponibili sub forma orala, sub forma de tablete sau capsule. Acestea sunt administrate pe cale orala si sunt absorbite in tractul gastrointestinal pentru a ajunge in fluxul sanguin.

Supozitoare vaginale: In unele cazuri, hormonii bioidentici pot fi administrati sub forma de supozitoare vaginale, care se introduc in vagin si sunt absorbiti in tesutul vaginal pentru a ajunge in fluxul sanguin.

Vector Smart Object